طاهابازار – جدید ترین اخبار و مقالات صنعت ساختمان

انواع کابین آسانسور و مشخصات آن +طرح و نمونه کابین آسانسور –طاهابازار

انواع کابین آسانسور و مشخصات آن +طرح و نمونه کابین آسانسور

انواع کابین آسانسور و مشخصات آن +طرح و نمونه کابین آسانسور 

 

کابین مهم‌ترین قطعه‌ای از آسانسور است که روزانه به دفعات با آن سروکار داریم و به همین دلیل اطلاع از مشخصات کابین آسانسور و زیبایی ظاهری آن، اهمیت زیادی دارد. خوشبختانه طرح‌های کابین آسانسور تنوع زیادی دارد و اگر فرد سخت‌گیری هستید، تماشای تصاویر نمونه کابین آسانسور و طرح کابین آسانسور تمام استیل، می‌تواند شما را در انتخاب یاری کند. این مقاله، به معرفی انواع کابین آسانسور اختصاص دارد.

 

مشخصات کابین آسانسور چیست؟

کابین آسانسور همان اتاقکی است که وظیفه حمل مسافران را به بالا یا پایین بر عهده دارد. کابین یکی از 5 قطعه اصلی آسانسور محسوب می‌شود که محاسبات مربوط به ابعاد آن اهمیت زیادی دارد، چرا ابعاد کابین آسانسور بر ابعاد چاه، درب‌ها، انتخاب سایز سیم بکسل، نوع موتور و … تأثیر زیادی دارد. برای بررسی مشخصات کابین آسانسور، باید اجزای مختلف آن را جداگانه بررسی کنید:

 

بدنه کابین آسانسور

بدنه اصلی کابین آسانسور، معمولاً از ورق فولادی گالوانیزه ساخته می‌شود تا علاوه بر مقاومت کافی، از زنگ‌زدگی نیز مصون بوده و ضد حریق شود. ضخامت این ورق‌ها باید حداقل 1.5 میلی‌متر باشد. برای افزایش سهولت نصب و مونتاژ کابین، ورق‌ها را به‌صورت لته‌هایی با عرض 30 تا 40 سانتی‌متر در می‌آورند و لبه‌های آن‌ها را بر می‌گردانند تا به‌راحتی بتوانند آن‌ها را به یکدیگر پیچ کنند. پس از نصب لته‌ها، سقف و کف آسانسور، ارتفاع کابین نباید به کمتر از 190 سانتی‌متر برسد.

 

سقف و کف کابین آسانسور

بنا به دلایلی مشابه با دیوارهای کابین، کف و سقف کابین نیز باید از ورق گالوانیزه ساخته شوند. با این تفاوت که ضخامت ورق به کار رفته در کف و سقف باید حداقل 2 میلی‌متر باشد و پس از نصب متعلقات، این ضخامت باید به 2 سانتی‌متر برسد. همانند جداره داخلی کابین، جداره داخلی کف و سقف آن نیز باید از مواد محکم و مقاوم در برابر حریق ساخته شوند.

سقف کابین باید دارای یک درب خروجی اضطراری به ابعاد 40 در 60 سانتی‌متر باشد.

 

درب کابین آسانسور

درب کابین آسانسور نیز باید مقاومت کافی را در برابر فشار و ضربه داشته باشد. جنس این قطعه نیز از فولاد است اما ممکن است در انواع از وسط بازشو (سانترال)، تلسکوپی (کشویی) و لولایی ساخته شود.

 

یوک کابین آسانسور

یوک کابین در حقیقت قاب نگه‌دارنده کابین است و معمولاً آن را از مقاطع فولادی دارای ضخامت بالا می‌سازند.

 

تجهیزات الکترونیکی

مهم‌ترین تجهیزات الکترونیکی کابین مربوط به تهویه و روشنایی آن می‌شود که روشنایی استاندارد کابین آسانسور، 100 لوکس است و برای آسانسورهای دارای ظرفیت بالا و طراحی خاص، این میزان روشنایی باید افزایش یابد.

 

یکی دیگر از مهم‌ترین مشخصات آسانسور، ظرفیت و مساحت مفید آن است که ظرفیت آن معمولاً بین 4 تا 15 نفر و مساحت مفید آن 0.79 تا 2.43 مترمربع در نظر گرفته می‌شود.

 

انواع کابین آسانسور را بشناسید

همان‌طور که در بالا خواندید، اکثر اجزای اصلی کابین آسانسور با استفاده ورق گالوانیزه ساخته می‌شوند. به همین دلیل آنچه باعث ایجاد تفاوت در انواع کابین آسانسور و قیمت کابین آسانسور می‌شود، تزئینات داخلی آسانسور و بخشی است که در معرض دید مسافر قرار دارد. بر همین اساس، انواع کابین آسانسور به شرح زیر است:

 

  • کابین آسانسور پانوراما

این نوع کابین آسانسور، با نام کابین آسانسور شیشه‌ای نیز شناخته می‌شود. از این نوع کابین بیشتر در آسانسورهایی استفاده می‌شود که در مراکز خرید، هتل‌ها، رستوران‌ها و ساختمان‌های مدرن قرار دارند. به‌تازگی نیز استفاده از آن‌ها برای آسانسورهای خانگی باب شده است. کابین پانوراما معمولاً به‌صورت گرد، نیم‌دایره و چهارگوش ساخته می‌شود و امکان تماشای محیط اطراف هنگام حرکت، منجر به محبوبیت روزافزون آن شده است.

 

  • کابین آسانسور فرمیکا

فرمیکا قطعاتی هستند که از جنس چوب ساخته می‌شوند و شباهت زیادی به تخته‌های ام دی اف دارند. در صورتی که بخش داخلی کابین با استفاده از فرمیکا ساخته شود، قیمت آن پایین آمده و استحکام آن نیز بالا می‌رود، اما استفاده از فرمیکا برای ساخت کابین به دلیل مقاومت پایین در برابر حریق، ممنوع اعلام شده است و در صورت استفاده، آسانسور شما موفق به کسب استاندارد اولیه و ادواری نخواهد شد.

 

  • کابین آسانسور ام دی اف

این نوع کابین شباهت زیادی به کابین فرمیکا دارد، اما استفاده از آن در گذشته رواج بیشتری داشت. قیمت کابین ام دی اف نیز همانند کابین فرمیکا ارزان تمام می‌شود اما تنوع مدل‌های کابین ام دی اف معمولاً بیشتر است.

 

  • کابین آسانسور تمام استیل

یکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین انواع کابین آسانسور، کابین آسانسور تمام استیل است که علاوه بر زیبایی، مقاومت بالایی در برابر رطوبت و حریق نیز دارد. برای ساخت این کابین‌ها از دو نوع استیل بگیر و نگیر و گریدهای 201 و 304 ورق استیل استفاده می‌شود. استیل بگیر معمولاً قیمت پایین‌تری نسبت به استیل نگیر داشته و زودتر ظاهر صاف و صیقلی خود را از دست داده و سیاه می‌شود. تشخیص استیل بگیر از نگیر تنها با استفاده از آهنربا امکان‌پذیر است، چرا که استیل بگیر به‌راحتی جذب آهنربا می‌شود.

کابین استیل در مقایسه با سایر انواع کابین، تنوع بیشتری به لحاظ طرح و رنگ دارد و در انواع طلایی، خش‌دار، تایلی، شامپاینی، دودی طلایی و … عرضه می‌شود.

 

  • کابین آسانسور نیمه استیل

برای ساخت کابین‌های نیمه استیل از ترکیب ورق استیل و ام دی اف استفاده می‌شود. این موضوع باعث می‌شود که علاوه بر افزایش زیبایی کابین‌هایی که ظاهر ساده‌ای دارند، قیمت تمام‌شده آن‌ها نیز پایین بیاید. همچنین از آنجایی که کابین تمام استیل وزن بالایی دارد، استفاده از ترکیب ام دی اف و استیل، وزن کابین را پایین می‌آورد و فشار کمتری به موتور وارد می‌کند.

 

برای خرید به‌صرفه‌ترین انواع کابین آسانسور و مشاهده قیمت آسانسور، می‌توانید به سایت طاها بازار مراجعه کنید. همچنین علاوه بر قیمت قطعات مختلف، تصاویر نمونه کابین آسانسور و طرح کابین آسانسور تمام استیل نیز در این سایت موجود است و می‌توانید آن‌ها را به همراه مشخصات کابین آسانسور، از کارشناسان فروش طاها بازار نیز به‌صورت تلفنی بخواهید. با خرید یکجای قطعات آسانسور از این سایت، در هزینه‌های حمل‌ونقل بار صرفه‌جویی خواهید کرد.

اشتراک گذاری :

بلاگ طاهابازار
اطلاعات بیشتر
آدرس: تهران، خیابان آزادی روبروی کارخانه زمزم پلاک 413 واحد 4