طاهابازار – جدید ترین اخبار و مقالات صنعت ساختمان

بتونیر چیست

بتونیر چیست

در این مقاله قصد داریم به دو سوال مهم درباره بتونیر ها پاسخ دهیم، در ابتدا به سوال بتونیر چیست؟ می پردازیم و سپس انواع بتونیر ها را بررسی خواهیم کرد. بتونیر یا همان میکسر بتن ماشینی است که برای هم زدن، مخلوط کردن، ترکیب و میکس مواد برای ساخت بتن مورد استفاده قرار میگیرد. بتونیر یک دستگاه مخلوط کن یا به اصطلاح بتن ساز است که نام های دیگر این دستگاه، ملات ساز، خلاطه، میکسر بتن و مخلوط کن بتن می باشد که برای تولید بتن با حجم کم و متوسط کاربرد دارد.

همان طور که می دانید بتن از ترکیب شن، ماسه، سنگ، سیمان و آب با مقادیر مختلف تشکیل می شود که به نسبت های استاندارد داخل دستگاه بتونیر یا خلاطه ریخته و در مدت زمان مشخصی مخلوط می شوند تا بتن تشکیل شود.

میکسر ها در ظرفیت ها و انواع مختلفی موجود می باشند، در ادامه قصد داریم انواع بتونیر، ظرفیت و کاربرد های آن را مورد بررسی قرار دهیم.

بتونیر
بتونیر دنده کمر

کاربرد های بتونیر

هر دستگاهی ویژگی ها و کارایی های مختلفی دارد، دستگاه بتونیر نیز دارای کاربرد های زیر می باشد:

  1. هم زدن و مخلوط کردن مواد مختلف جهت ساختن بتن در مقادیر مختلف
  2. میکس کردن انواع مواد در کارگاه های صنعتی
  3. جهت استفاده در انواع آزمایشگاه های صنعتی برای انجام انواع تست
  4. جهت بتن ریزی در پروژه های ساخت و ساز، پروژه های کوچک و ساخت و ساز های متوسط و همچنین پروژه هایی با ابعاد بسیار وسیع همچون پروژه های سد سازی، ساخت راه آهن، پارکینگ، مجتمع تجاری و فرودگاه

انواع بتونیر

سه معیار مهم برای تقسیم بندی میکسر ها وجود دارد:

  1. نحوه درگیری موتور با دیگ خلاطه
  2. ظرفیت دیگ دستگاه
  3. نوع موتوری که روی آن بسته می شود

تقسیم بندی از لحاظ نحوه درگیری موتور با دیگ

بتونیر دنده دور

در این دسته از همزن، انتقال حرکت از الکتروموتور به دیگ از طریق دنده هایی که بر روی دور دیگ نصب شده است ممکن می گردد. بتونیر های دنده دور پر کاربرد ترین مدل استفاده شده در ظرفیت های مختلف و متوسط است که نسبت به نوع دنده زیر دارای قیمت پایین تر و صدای بیشتر می باشد.

بتونیر دنده زیر

در این دسته از میکسر ها انتقال حرکت الکتروموتور به دیگ از طریق دنده هایی که در زیر دیگ وجود دارد امکان پذیر می گردد، این میکسر ها دارای صدای کمتر، کارکرد بهتر و فرسایش پایین تر نسبت به نوع دنده دور بوده با این تفاوت که قیمت بیشتری دارند، مدل دنده زیر کاربرد کمتری نسبت به نوع دنده دور در حجم های با دیگ متوسط دارند.

بتونیر دنده زیر
بتونیر دنده زیر

رولیک لاستیک فشرده

در میکسر های با حجم های بالا مانند 750 و 1000 لیتری که دیگ بسیار سنگین است و امکان انتقال نیرو از طریق دندانه ممکن نیست از مکانیزم رولیک لاستیک فشرده استفاده می کنند به این صورت که برای انتقال حرکت از الکتروموتور به دیگ از 4 غلطک لاستیکی استفاده می کنند که در زیر رولی که بر روی دیگ قرار داد و به محکمی دیگ را نگه می دارد نصب شده اند.

تقسیم بندی از لحاظ ظرفیت دیگ

بتونیر 120 لیتری یا آزمایشگاهی

این دستگاه جهت کار در حجم های پایین و آزمایشگاهی همچون آزمایشگاه های تست بتن و یا مواد مختلف از این دسته از دستگاه ها استفاده می گردد. همچنین دارای الکتروموتوری با موتور 1 اسب بوده که با برق تکفاز قابل کار کردن می باشند. نحوه تخلیه دیگ دستی بوده و از طریق فرمان نصب شده این عمل میسر می شود.

بتونیر آزمایشگاهی
بتونیر 120 لیتری یا آزمایشگاهی

بتونیر 250 لیتری

معمول ترین نوع مرسوم مورد استفاده در میکسر ها، بتونیر 250 لیتری می باشد. این ظرفیت پایین ترین ظرفیت موجود در خارج از آزمایشگاه می باشد که می تواند تا پروژه های متوسط را به خوبی پوشش دهد. از مزایای میکسر بتن 250 لیتری می توان به قیمت مناسب این دستگاه، قابلیت حمل و نقل مناسب و راه اندازی به کمک یک موتور تکفاز القایی اشاره نمود.

بتونیر 250 لیتری
بتونیر 250 لیتری

بتونیر 400 لیتری

بتونیر های 400 لیتری معمولا 4 چرخ دارند و ظرفیت آن ها نه آنقدر کم است که برای تولید بتن شما را به دردسر بیندازد و نه آنقدر حجیم است که برای جابجایی شما را به دردسر بیندازد. این خلاطه ها با موتور های برقی و بنزینی کار می کنند که نوع برقی آن طرفدار بیشتری دارد.

ساخت بتن در این حجم می تواند تقریبا در مصارف معمول و یا حتی بالا تر کار شما را به راحتی پیش بیندازد. علاوه بر آن قیمت آن نیز ویژگی جذاب دیگری است که خریداران را به سمت آن جذب می کند.

بتونیر 400 لیتری
بتونیر 400 لیتری

بتونیر 500 لیتری

از این حجم به بعد وارد دسته سنگین وزن ها می شویم. وظیفه تامین انرژی آن بر عهده موتور سه فاز می باشد. حداکثر توان این خلاطه ها 5.5 اسب بخار بوده و ضخامت ورق های آن 0.3 سانتی متر است.

بتونیر 500 لیتری
بتونیر 500 لیتری

بتونیر 750 لیتری

بتونیر 750 لیتری در انواع سه فاز و دیزلی (غالبا) پر قدرت موجود بوده و قطر ورقه ها در این نوع میکسر از 0.3 سانتی متر شروع شده و تا 0.4 سانتی متر ادامه پیدا می کند. از تجهیزاتی که در کنار این بتونیر قرار گرفته می توان به باکت و فرمان هیدرولیکی اشاره کرد. تمامی این تجهیزات بر روی چهار چرخ لاستیکی قرار گرفته اند.

بتونیر 1000 لیتری

بتونیر های 1000 لیتری یه دستگاه حجیم است که با پروژه های عظیم صنعتی سر و کار دارد که در نتیجه خرید این نوع خلاطه ها کم صورت می گیرد و پرداخت هزینه بالای دستگاه تنها در زمانی انجام می شود که چاره دیگری وجود نداشته باشد. موتور این دستگاه را انواع دیزلی پر قدرت و یا سه فاز برقی تشکیل می دهد که نوع برقی، توان 10 اسب بخار را حداقل برای شما تامین می نماید.

میکسر بتن 1000 لیتری و 750 لیتری از رولیک لاستیک فشرده بهره می برند و تجهیزاتشان باکت، فرمان هیدرولیکی و چهار چرخ لاستیکی است.

قطر ورقه های این نوع میکسر از 0.4 سانتی متر شروع می شود.

تقسیم بندی بر اساس موتور بسته شده روی دستگاه

بتونیر برقی

رایج ترین و پر کاربرد ترین موتور بسته شده بر روی دستگاه های خلاطه در زمان دسترس بودن برق الکتروموتور می باشد. این نوع از دستگاه ها به دلیل کارکرد خوب، عدم تولید آلودگی، هزینه پایین و دردسر کم بهترین گزینه می باشند. میکسر ها با موتور های الکتریکی در حجم های پایین با برق تکفاز قابل کار کردن بوده و در ظرفیت های بالا احتیاج به برق سه فاز دارند.

بتونیر با موتور بنزینی

به منظور کار کردن در مناطق شهری که در آن دسترسی به برق وجود ندارد، استفاده از این نوع دستگاه رایج می باشد که موتور بنزینی بر روی دستگاه نصب می شود و عمل چرخش دیگ و ساخت بتن را انجام می دهد. بدنه و اتاق همزن تماماٌ شبیه به نوع الکتریکی می باشد.

بتونیر با موتور دیزل

به منظور کار کردن و بتن ریزی در مناطق دور افتاده و غیر شهری که دسترسی به برق وجود ندارد و نیاز به قدرت بالای موتور برای تامین نیروی دستگاه وجود دارد، از موتور های دیزلی استفاده می کنند. با توجه به این که موتور های دیزلی سر و صدای بالایی دارند و آلودگی زیادی تولید می کنند استفاده از آن ها در مناطق شهری مجاز نیست. بدنه و اتاق میکسر های دیزلی به دلیل سنگینی و حجم بالای موتور نسبت به انواع برقی و الکتریکی کاملا متفاوت بوده و قوی تر است.

بتونیر با موتور دیزل
بتونیر با موتور دیزل

قیمت بتونیر

قیمت بتونیر یا تجهیزات بتونیر مستقیماٌ به اندازه دستگاه و قدرت موتور و نوع ساختار آن بستگی دارد و شرکت های زیادی از ایران تا خارج از کشور در حال ساخت و فروش هستند که انواع تولید ایران آن نیز از کیفیت بسیار قابل قبولی برخوردار هستند.

جمع بندی

بتونیر یا دستگاه خلاطه بتن برای اختلاط بتن مورد استفاده قرار می گیرد که از جدید ترین وسایل ساخت و ترکیب بتن است. میکسر بتن، صرفه جویی کلی در زمان و انرژی مصرفی انجام می دهد.

از کاربرد های بتونیر می توان به هم زدن و مخلوط کردن مواد مختلف جهت ساختن بتن، مخلوط کردن مواد با مقادیر گوناگون جهت کاربرد های مختلف در صنعت، جهت کار در آزمایشگاه های مختلف برای تست و جهت بتن ریزی در پروژه های ساخت و ساز اشاره نمود.

معیار های دسته بندی بتونیر ها به صورت زیر می باشد:

  1. نحوه درگیری موتور با دیگ خلاطه
  2. ظرفیت دیگ دستگاه
  3. نوع موتوری که روی دستگاه بسته می شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر جهت خرید و استعلام قیمت انواع بتونیر می توانید به سایت طاهابازار مراجعه نمایید.

اشتراک گذاری :
بلاگ طاهابازار
اطلاعات بیشتر
آدرس: تهران، خیابان آزادی روبروی کارخانه زمزم پلاک 413 واحد 4