طاهابازار – جدید ترین اخبار و مقالات صنعت ساختمان

جدول طول ریل، وزن و نقشه ریل آسانسور – طاهابازار

جدول طول ریل، وزن و نقشه ریل آسانسور

جدول طول ریل، وزن و نقشه ریل آسانسور – طاهابازار

 

آسانسور یکی از تجهیزاتی است که آسایش ما را تأمین می‌کند، اما تأمین ایمنی و آسایش ما توسط آن، نظم و دقت بالایی را در مراحل نصب و تعمیر و نگهداری می‌طلبد. کوچک‌ترین خطای محاسباتی در زمان نصب آسانسور می‌تواند منجر به حادثه یا کارکرد غلط آسانسور شود. یکی از قطعاتی که نصب آن باید با حساسیت زیادی انجام شود؛ ریل آسانسور است که نصب آن به‌نوعی راهنمای نصب سایر تجهیزات است.

این مقاله به ملزوماتی که باید در مرحله نصب ریل آسانسور بدانید می‌پردازد، مثل طول ریل آسانسور و وزن ریل آسانسور که این دو عامل خود در ترسیم نقشه ریل آسانسور تأثیر زیادی دارند.

 

 

طول ریل آسانسور چقدر است؟

طول ریل آسانسور معمولاً به سرعت آسانسور و گرید آن بستگی دارد اما متداول‌ترین نوع ریل آسانسور در بازار، معمولاً 5 متر بوده و مخصوص آسانسورهایی است که با سرعت حداکثر 1.6 متر بر ثانیه حرکت می‌کنند. تمامی ریل‌ها دارای یک شیار در انتها و یک برجستگی در ابتدای خود هستند که برجستگی سر ریل، وارد مادگی ریل بعدی می‌شود. این برجستگی‌ها معمولاً در طول ریل آسانسور محاسبه نمی‌شوند.

در صورتی که در ساختمانی نیاز به نصب آسانسورهای دارای سرعت بالاتر از 1.6 متر بر ثانیه باشد، از ریل‌های دارای طول 3 متر برای نصب آسانسور استفاده می‌شود که قیمت این نوع از ریل‌ها از قیمت ریل‌های معمولی بیشتر است. یکی از دلایل تولید ریل آسانسور و کابین با طول‌های 5 و 3 متری، افزایش سهولت کنترل ظاهری آن است. کنترل ظاهری ریل، به تشخیص عیوبی مثل شکستگی و تاب خوردگی کمک می‌کند. این عیوب، ایمنی آسانسور و حرکت آن در یک راستای مشخص را با مشکل مواجه می‌کنند.

 

 

وزن ریل آسانسور چقدر است؟

وزن ریل آسانسور معمولاً به نوع و گرید آن بستگی دارد. از نظر روش تولید، ریل آسانسور به سه نوع کشش سرد (A)، ماشین‌کاری (B) و ماشین‌کاری با سرعت بالا (BE) تقسیم می‌شود که ریل‌های ماشین‌کاری، دارای سطحی صیقلی و صاف هستند که حرکت کابین آسانسور را روان می‌کند. همان‌طور که از نام آن‌ها مشخص است، صیقلی شدن سطح این ریل‌ها توسط فرایند ماشین‌کاری صورت گرفته است.

نوع ریل آسانسور و گرید آن، تأثیر زیادی روی وزن ریل و مشخصات فنی آن دارد. جدول زیر، وزن مخصوص و وزن ریل آسانسور به ازای هر شاخه را نشان می‌دهد:

 

ردیف نام ریل نام بازاری روش نورد پهنای پشت ریل (mm) ارتفاع تیغه (mm) ضخامت تیغه (mm) وزن مخصوص (kg) وزن هر شاخه (kg)
1 T45/A T4.5 سرد 45 45 5 3.34 16.7
2 T50/A T5 سرد 50 50 5 3.73 18.6
3 T70/A T9 سرد سرد 70 65 9 7.47 37.3
4 T70/B T9 گرم گرم 70 65 9 7.47 37.3
5 T89/B T16 سبک گرم 89 62 15.88 12.3 61.5
6 T90/B T16 گرم 90 75 16 13.5 67.5
7 T127/B T127 گرم 127 89 15.88 17.77 88.85

 

جدول زیر نیز راهنمای انتخاب نوع ریل مناسب برای انواع مختلف آسانسور برحسب ظرفیت، سرعت و ارتفاع چاه است:

 

ردیف گرید ریل آسانسور ظرفیت سرعت (متر بر ثانیه) ارتفاع (متر)
1 T5 4 نفر 1 15
2 T9 7 نفر 1.2 30
3 T16 12 نفر 1.6 30 تا 50
4 T127 بیشتر از 12 نفر بیشتر از 1.6 بیشتر از 50

 

در آسانسورهای کششی علاوه بر کابین، وزنه‌های تعادل نیز برای حرکت در یک راستای مشخص به ریل نیاز دارند که معمولاً نوع ریل انتخابی برای آن‌ها با نوع ریل کابین متفاوت است. جدول زیر نیز نحوه انتخاب ریل مناسب برای وزنه‌های آسانسور را نشان می‌دهد:

 

ردیف گرید ریل آسانسور گرید ریل وزنه تعادل تعداد توقف/ ظرفیت سرعت (متر بر ثانیه) طول مسیر حرکت (متر)
1 T9 T5 تا 8 توقف کمتر از 1.6 کمتر از 30
2 T16 T5 بیشتر از 8 توقف کمتر از 1.6 بیشتر از 30
3 T16 T9 8 تا 12 نفر کمتر از 1.6 کمتر از 50
4 T16 T9 8 تا 12 نفر بیشتر از 1.6 بیشتر از 50

 

استفاده از این دو جدول به شما کمک می‌کند تا علاوه بر انتخاب ریل مناسب، تعداد ریل مورد نیاز بر اساس ارتفاع چاه را تخمین بزنید و با دانستن وزن ریل آسانسور، تمهیدات لازم را برای جابجایی ریل‌ها در طبقات و درون چاه، بیندیشید. همچنین با دانستن وزن ریل، می‌توانید قیمت آسانسور را نیز تخمین بزنید.

 

 

نقشه ریل آسانسور چیست؟

ریل آسانسور مهم‌ترین قطعه هنگام نصب آسانسور است، چرا که به عنوان اولین قطعه در داخل چاه نصب می‌شود و سایر قطعات بر اساس اندازه‌ها و بر مبنای محل نصب ریل آسانسور نصب می‌شوند. به همین جهت، تعیین محل صحیح نصب ریل و شاقول کشی صحیح برای انجام این کار، اهمیت زیادی دارد. معمولاً نصب ریل بر اساس نقشه ریل آسانسور انجام می‌شود اما از آنجایی که آهن‌کشی چاه معمولاً با کارفرما است، ممکن است دارای خطا باشد و به همین دلیل، باید برخی از ابعاد موجود در نقشه ریل آسانسور را برای اصلاح این خطا، تغییر داد.

از آنجایی که خطای ناشاقول بودن چاه آسانسور در پروژه‌های ساختمانی مرسوم است، به همین دلیل نصابان آسانسور معمولاً تا حداکثر 50 میلی‌متر به فاصله ریل‌ها از دیوار اضافه می‌کنند. همچنین این موضوع باعث می‌شود که بین دهانه ریل‌های کابین و وزنه تعادل تا Sill درب طبقه، فاصله بیشتری لحاظ شود. فاصله درب کابین تا آستانه درب طبقه نیز باید حداقل 35 میلی‌متر باشد.

به دلیل حساسیت بالای نصب صحیح ریل‌ها در چاه، این مرحله ممکن است بیش از مدت‌زمان تعیین‌شده طول بکشد و این نکته را باید در زمان‌بندی پروژه لحاظ کرد. این حساسیت زمانی که سرعت آسانسور مورد نیاز برای پروژه به 2.5 متر بر ثانیه می‌رسد و ارتفاع چاه افزایش می‌یابد، بیشتر می‌شود. چراکه در صورت ناشاقول بودن ریل‌ها و تجهیزات، لرزش و تکان‌های کابین افزایش می‌یابد و ممکن است ایمنی آسانسور نیز دچار مشکل شود.

 

 

برای خرید ریل آسانسور باکیفیت و سایر قطعات آن به‌صورت یکجا، می‌توانید به سایت طاها بازار مراجعه کنید. علاوه بر تنوع بالای قطعات ساخت برندهای معتبر، قیمت‌ها نیز در این سایت منصفانه است و شما می‌توانید با خرید آسانسور به‌صورت پکیجی، در هزینه‌های حمل بار صرفه‌جویی کنید. برای کسب مشورت در زمینه انتخاب نوع مناسب هر کدام از قطعات آسانسور نیز می‌توانید با کارشناسان فروش سایت طاها بازار تماس بگیرید.

اشتراک گذاری :

بلاگ طاهابازار
اطلاعات بیشتر
آدرس: تهران، خیابان آزادی روبروی کارخانه زمزم پلاک 413 واحد 4