طاهابازار – جدید ترین اخبار و مقالات صنعت ساختمان

مراحل ساخت کابین آسانسور + ابعاد استاندارد کابین –طاهابازار

مراحل ساخت کابین آسانسور + ابعاد استاندارد کابین –طاهابازار

مراحل ساخت کابین آسانسور + ابعاد استاندارد کابین

 

اهمیت کابین آسانسور در میان سایر قطعات آن به حدی است که تغییر ابعاد کابین آسانسور می‌تواند نوع موتور، درب‌ها و حتی ابعاد چاه را تغییر دهد. به همین دلیل باید در محاسبه ابعاد استاندارد کابین آسانسور، دقت و حساسیت زیادی به خرج داد تا از دوباره‌کاری و صرف هزینه مجدد جلوگیری شود. این مقاله، به نحوه محاسبه ابعاد کابین و مراحل ساخت کابین آسانسور اختصاص دارد.

 

 

با مراحل ساخت کابین آسانسور آشنا شوید

یوک، دیوارها، کف و سقف، اصلی‌ترین اجزای کابین آسانسور هستند که نقش مهمی در مراحل ساخت کابین آسانسور دارند. در ادامه با مراحل اصلی نصب آسانسور آشنا می‌شوید:

 

  1. یوک نخستین قطعه‌ای است که بعد از ریل آسانسور نصب می‌شود و در حقیقت، آن را چهارچوب اصلی کابین محسوب می‌کنند. تقریباً تمامی اجزای کابین از دیوارها، کف و سقف گرفته تا اجزای الکتریکال و همچنین محل اتصال کابین به سیم بکسل آسانسور، روی یوک سوار می‌شود.
  2. پس از نصب یوک، نوبت به کف آسانسور می‌رسد که در سال‌های اخیر برای جلوگیری از آتش‌سوزی، معمولاً آن را از سنگ می‌سازند.
  3. سپس نوبت به پانل‌های دیوار آسانسور می‌رسد. این پانل‌های معمولاً از جنس ورق گالوانیزه ساخته می‌شوند و دارای لبه‌هایی برجسته به میزان 3.5 تا 4 سانتی‌متر در دو طرف هستند که امکان پیچ شدن آن‌ها به یکدیگر و ساخت کابین آسانسور را ایجاد می‌کند.
  4. وقتی که نصب دیوارها تمام شد، درب کابین نصب شده و عملکرد آن تست می‌شود.
  5. پس از آن نیز سقف آسانسور و تمامی متعلقات آن مثل گاردریل محل استقرار سرویس‌کار، سیستم تهویه و … نیز نصب می‌شوند.
  6. نصب آینه، دستگیره، پنل شستی، تزیینات و … نیز آخرین مرحله در نصب کابین آسانسور است.

 

 

محاسبه ابعاد استاندارد کابین آسانسور به جه عواملی بستگی دارد؟

مهم‌ترین عامل در محاسبه ابعاد استاندارد کابین آسانسور، ظرفیت آسانسور است. ظرفیت کابین نیز به عوامل زیر بستگی دارد:

 

  •  کاربری ساختمان (مسکونی؛ اداری، خدماتی و …)
  • کاربری آسانسور (نفربر، باربر، ویلچربر و …)
  •    سرعت آسانسور
  • تعداد آسانسورهای موجود در ساختمان
  •  طراحی کابین (مربعی، مستطیلی، دایره و …)
  •  نوع موتور آسانسور و قدرت آن

 

همانند سایر بخش‌های آسانسور، محاسبه صحیح ابعاد کابین آسانسور نیز اهمیت زیادی دارد، چرا که باید ابعاد آن با ابعاد چاه، فضای مورد نیاز برای بازشوی درب کابین و طبقه و … نیز هماهنگ باشد. علاوه بر این، ابعاد کابین آسانسور باید مطابق با استاندارد ملی و استاندارد اروپایی EN 81 باشد تا سازنده بتواند گواهی استاندارد اولیه و دوره‌ای را برای آسانسور کسب کند.

 

ابعاد کابین آسانسور چگونه محاسبه می‌شود؟

آنچه که باید در محاسبه ابعاد استاندارد کابین آسانسور در نظر داشت، تفاوت مساحت کلی کابین با مساحت مفید آن است. مساحت مفید آسانسور، حداکثر فضایی است که کاربر یا کاربران آسانسور می‌توانند بدون مزاحمت در آن بایستند. این فضا در واحد مترمربع محاسبه می‌شود و به ظرفیت کابین بستگی دارد. طبیعی است که هر چه ظرفیت و ابعاد کابین آسانسور بالا برود، قیمت کابین آسانسور نیز افزایش خواهد یافت. معمولاً ابعاد استاندارد کابین آسانسور؛ برای آسانسورهای نفربر، ویلچربر، برانکارد بر، بیماربر و خودروبر، تفکیک می‌شود:

 

  • ابعاد استاندارد کابین آسانسور نفربر

جدول زیر، ابعاد استاندارد کابین آسانسور نفربر بر اساس تعداد نفرات را نشان می‌دهد و اعداد موجود در آن در میان تمامی سازندگان آسانسور مشترک است. تنها عواملی مثل همه‌گیری ویروس کرونا و نیاز به فاصله‌گذاری اجتماعی، می‌تواند این ابعاد را تغییر دهد:

 

ظرفیت کابین (نفر) ابعاد استاندارد (مترمربع)
1 0.28
2 0.49
3 0.6
4 0.79
5 0.98
6 1.17
7 1.31
8 1.45
9 1.59
10 1.73
11 1.87
12 2.01
13 2.15
14 2.29
15 2.43
16 2.57
17 2.71
18 2.85
19 2.99
20 3.13
21 3.25
22 3.36
23 3.48

 

برای آسانسورهایی که دارای ظرفیت بیشتری هستند، به ازای هر نفر افزایش ظرفیت، 0.115 مترمربع به ابعاد استاندارد کابین آسانسور اضافه می‌شود. همچنین در آسانسورهای نفربر باید علاوه بر حداکثر ظرفیت بر اساس تعداد نفرات، باید به حداکثر ظرفیت بر اساس میزان بار قابل‌تحمل نیز توجه کرد. به عنوان مثال، میزان بار قابل‌تحمل بر اساس ظرفیت‌های مختلف کابین آسانسور نفربر، به شرح زیر است:

 

  •  آسانسور 4 نفره: حداکثر 320 کیلوگرم
  •  آسانسور 5 نفره: حداکثر 480 کیلوگرم
  • آسانسور 8 نفره: حداکثر 640 کیلوگرم
  • آسانسور 15 نفره: حداکثر 1200 کیلوگرم

 

دانستن این اعداد به شما کمک می‌کند که در صورت احداث آسانسور باربر، با مراجعه به جدول بالا بتوانید ابعاد استاندارد کابین آن را استخراج کنید.

  • ابعاد استاندارد کابین آسانسور ویلچربر

حداقل ابعاد استاندارد برای کابین آسانسورهای ویلچربر معادل 1400 در 100 میلی‌متر است. حداقل اندازه بازشوی درب این آسانسورها نیز نباید از 800 میلی‌متر کمتر باشد. وجود سیستم تراز مجدد و دکمه باز ماندن درب کابین برای مدت طولانی، از جمله ضروریات کابین این نوع آسانسور به شمار می‌رود.

 

  • ابعاد استاندارد کابین آسانسور برانکاردبر

ابعاد کابین آسانسور نباید از 2100 در 1100 میلی‌متر کمتر باشد و حداقل ابعاد استاندارد برای بازشوی درب کابین این نوع آسانسور نیز 900 میلی‌متر است. کابین آسانسور برانکارد بر نیز باید مجهز به سیستم تراز مجدد و دکمه بازماندن درب باشد.

 

  • ابعاد استاندارد کابین آسانسور بیماربر

ابعاد استاندارد کابین آسانسور بیماربر، حداقل 2400 در 1400 میلی‌متر است. ابعاد بازشوی درب کابین و سایر ملزومات کابین آسانسور بیماربر با آسانسور برانکاردبر مشابه است، با این تفاوت که آسانسور بیماربر باید مجهز به سیستمی باشد که هنگام قطعی برق، کابین را به نزدیک‌ترین طبقه برساند.

 

  • ابعاد استاندارد کابین آسانسور خودروبر

حداقل عرض مفید کابین آسانسور خودروبر، 2400 میلی‌متر و حداقل طول مفید آن نیز 5000 میلی‌متر است. این حداقل ابعاد، برای کابین‌هایی است که حداکثر وزن 2000 کیلوگرم را می‌توانند تحمل کنند.

 

 

اگر می‌خواهید قیمت آسانسور برای شما مقرون‌به‌صرفه تمام شود، بهترین راه خرید قطعات آن به‌صورت یکجا و پکیجی از فروشگاه‌های آنلاین قطعات آسانسور مثل سایت طاها بازار است. علاوه بر تنوع برند، قیمت قطعات مختلف آسانسور در این سایت منصفانه است و خرید از آن به شما کمک می‌کند تا تنها یک بار هزینه حمل بار بپردازید. سایر دردسرهای خرید حضوری مثل نبودن گارانتی و … نیز در این روش خرید وجود ندارد.

اشتراک گذاری :
بلاگ طاهابازار
اطلاعات بیشتر
آدرس: تهران، خیابان آزادی روبروی کارخانه زمزم پلاک 413 واحد 4